Bokade artister

Den här sidan uppdaterades 2022-06-05.
Klicka på bilderna för att se en större version.
Klicka på ikonerna för att se artisternas hemsida, Facebook, osv.

linje
Artist-foto, Europe

www Facebook Spotify

Europe

Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits som ”The Final Countdown”, ”Carrie”, ”Superstitious” och ”Rock The Night”, album som toppat listor i världens alla hörn - är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder bandet till SommarRock Svedala!

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman.

Efter att ha skördat enorma framgångar i slutet på 80- och början på 90-talet och släppt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen igen 2003 och har fortsatt släppa ny musik. Med över 20 000 000 sålda album och en imponerande karriär som sträcker sig över 35 år känns det fantastiskt att välkomna Europe tillbaka till Svedala!

linje
Artist-foto, Molly Sandén

www Facebook Spotify

Molly Sandén

Molly Sandén hade ett fantastiskt 2021 med en internationell Oscars-succé och det hyllade albumet ”DOM SKA VETA”. Just nu är Molly ute på sin mest omfattade turné i karriären ”Dom ska veta – Arena Tour”, där hon besöker de största arenorna i Sverige. Molly Sandén är en av Sveriges största popstjärnor och det känns fantastiskt att hon nu kommer tillbaka till SommarRock Svedala och låter vår publik dansa till låtar som ”Dom ska veta”, ”Det bästa kanske inte hänt än”, ”Sand”, ”Rosa himmel”, ”Jag mår bra nu”, ”Utan dig” och ”Större”.

linje
Artist-foto, Mustasch

www Facebook Spotify

Mustasch

Efter över 20 år på landets största rockscener har göteborgarna I Mustasch byggt upp ett väldigt mäktigt CV. I bagaget har de 10 album, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med bl.a. Motörhead, tre Grammisnomineringar och en Grammis för "Årets Hårdrock".

2021 var det 20 år sedan Mustaschs första skiva släpptes. Detta firade Ralf Gyllenhammar och hans mannar med att släppa jubileumsskivan “A final warning” som är uppdelad i två skivor, “Chapter 1” och “Chapter 2”. “Chapter 1” innehåller singlarna “You Are Killing Me” och “Contagious”.
Den sistnämnda låten var också Mustasch bidrag i Melodifestivalen 2021.

linje
Artist-foto, Måns Zelmerlöw

www Facebook Spotify

Måns Zelmerlöw

Han behöver knappast någon presentation, Måns Zelmerlöw har gått från ungt popfenomen till en av Sveriges mest älskade artister.

Efter vinsten I Eurovision Song Contest 2015 med “Heroes” toppade Måns listorna i 21 länder och tog honom till slutsålda arenor i 22 storstäder. Med över 320 miljoner streams och flera dubbel- och trippel-platina så står Måns för underhållning i världsklass och det blir garanterat allsång med charmören från Lund.

linje
Artist-foto, Joddla med Siv

www Facebook Spotify

Joddla med Siv

Joddla med Siv är en av de artister som återkommit flest gånger till SommarRock Svedala under åren och trots detta är de alltid en av de mest önskade artisterna inför varje festival. Men enligt oss är detta inte konstigt, det finns få band som kan förena och förföra en publik som Joddla med Siv. Med sin energi, entusiasm och hjärtliga spelglädje får de gång på gång hela publiken att explodera! Vi är väldigt glada för att Joddla med Siv, ännu en gång, har valt att komma tillbaka till vår festival.

linje
Artist-foto, Oscar Zia

www Facebook Spotify

Oscar Zia

På scenen, i hörlurarna, på radion eller framför TV-kamerorna. Det är förmodligen i ett eller flera av dessa sammanhang publiken sett Oscar Zia den senaste tiden. För om han inte skriver, spelar in och släpper musik leder han omtyckta radioshower eller rikstäckande TV-program. Oscars senaste uppdrag är bland det största hittills, i år har han axlat rollen som programledare för Melodifestivalen. Han är en multitalang, och framför allt är han en av våra mest älskade, svenska popröster. Nu välkomnar vi vår egen Svedalapåg tillbaks till SommarRock Svedala!

linje
Artist-foto, Thomas Di Leva

www Facebook Spotify

Thomas Di Leva

Rymdblomman från Gävle har släppt hela 22 album med hits som ”Vem ska jag tro på?” och ”Vi har bara varandra”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara. Den senaste tiden har han tagit sin kritiker-rosade David Bowie-hyllning ”Changes” ut i landet. En fascinerande konsert i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva.

linje
Artist-foto, Molly Hammar

Facebook Spotify

Molly Hammar

Efter en tonårstid i musikbranschens strålkastarljus med allt vad det innebär, var det inte förrän 2018 som Molly Hammar på riktigt hittade hem rent musikaliskt med releasen av den kritikerrosade EP:n "Sex". Att sjunga om kvinnlig sexualitet ur ett väldigt personligt perspektiv förlöste Molly kreativt och hjälpte henne bygga en fanbase av unga kvinnor som kunde relatera till hennes budskap.

linje
Artist-foto, Hasse Andersson

Facebook Spotify

Hasse Andersson

Hasse har i många år varit en mycket eftertraktad artist. Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i över 20 album. Till sommaren kan vi äntligen välkomna Hasse tillbaka till vår scen på SommarRock Svedala. Med en gedigen låtskatt bjuder han upp hela publiken till dans och allsång. När Hasse står på scen är det inget annat än gränslös kärlek!

linje
Artist-foto, Perikles

www Facebook Spotify

Perikles

Det som en gång 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt som band!
Pågarna ifrån Ystad är ett av Sveriges populäraste dansband, med låtar i bagaget som “Var ska vi sova i natt?”, “Turning Torso” och “Fredagsblod” parkerar nu Perikles sin buss hos oss på SommarRock Svedala!

linje
Artist-foto, Danne Stråhed

www Facebook Spotify

Danne Stråhed

Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna”, medverkat i ett av Sveriges mest kända dansband och haft flera låtar på Svensktoppen. Sedan han vid 16 års ålder fattade mikrofonen i sitt första band, har Malmöfödde Danne Stråheds karriär bara gått en väg – spikrakt uppåt!
2022 medverkade han även i Melodifestivalen med låten ”Hallabaloo” och nu kan vi äntligen välkomna honom tillbaka till SommarRock Svedala där det utlovad ett redigt hallabaloo!

linje
Artist-foto, Grannen Måns

Spotify

Grannen Måns

Allt började som en Youtube-sensation när Sebastian Tadros, som 2020 blev rankad som den fjärde mäktigaste youtubern, började ha med sin granne i sina videos. Tillsammans startade de projektet ”Grannen Måns" och de kunde nog inte föreställa sig vilken succé det skulle bli.

Med låtar som "Sommarlov", "Fredagsfeeling" och "Dansstop" så har denna kille tagit oss alla med storm. Låtarna "Sommarlov" och "Rullar i Limousine" har precis nått 4.000.000 streams på Spotify och Grannen Måns fick ta emot två guldskivor.

linje
Artist-foto, Dolly Style

www Facebook Spotify

Dolly Style

Dolly Style har blivit 10-talets mest unika svenska popgrupp och fansen har skapat en helt egen pastellfärgad subkultur i sociala medier.

Trion slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln Hello Hi” och har sedan dess levererat hits som Cherry Gum”, Rollercoaster” och Habibi”.

linje
Artist-foto, Liar Thief Bandit

www Facebook Spotify

Liar Thief Bandit

Liar Theif Bandit är Malmötrion som lyckas förena det gamla med det nya. Med influenser från förr och ett modernt anspråk kombinerat med ett sikte på bred publik och liveframträdande i fokus lämnas få oberörda. Detta konstant turnerande band levererar obegränsad energi och medryckande melodier med känsla för att skapa det stora ur det enkla.
Som en av Malmös mest lovande och gedigna musikexporter har trion på egen hand kastat sig ut på hela åtta europaturneer på några år och kommit hem som ett explosivt liveband av rang. Tredje albumet "Deadlights" såg dagens ljus 2021 och uppföljande minialbumet "Diamonds" släpps sommaren 2022.
De nya låtarna visar såväl nyfunnen mångsidighet som en igenkännlig glöd från tidigare alster. Texterna följer ett mönster om hantering av svåra situationer, att ta sig igenom prövningar med ett positivt tankesätt samt en strävan om självförverkligande och allt vad det kan innebära.

linje
Artist-foto, The Show Goes On

Facebook

The Show Goes On – Queen tribute

Juli 1985 framför ett utsålt Wembley under Live Aid intar Queen scenen och framför en konsert som inte kan beskrivas med mindre ord än ett fullkomligt magiskt och oförglömligt ögonblick för de som hade turen att vara där. Detta blev en makalös comeback för bandet som älskas över hela världen och har blivit ett av musikhistoriens mest ikoniska band. Queens legendariska låtskatt lever vidare, inte minst genom den hyllade och Oscars-vinnande filmen ”Bohemian Rhapsody” om Queens karriär och sångaren Freddie Mercurys otroliga liv.
Med stor vördnad, musikalisk skicklighet och en kärlek till Queens fantastiska musikaliska skapande för nu ”The Show Goes On” musiken vidare till nästa generation. The Show Goes On består av erfarna musiker som turnerat med bland annat Linnea Henriksson, Paul Dianno, Frans, Sandro Cavazza mfl. Vår ”Freddie” känns igen från tv-programmet The Voice. Bandet utgår från Malmö.

linje
Artist-foto, Going To Hell In A Chevy

Facebook

Going To Hell In A Chevy

Going to Hell in a Chevy föddes under 2020 som sidoprojekt bara för att ha kul. Influerad av Airbourne, AC/DC, Jesper Binzer och så vidare sparkade vi igång den. Fokus är inställt på att skapa bra låtar i den typen av stämning, det hjälper att alla medlemmar har många års erfarenhet från olika band.
Där har du det – Going to Hell in a Chevy

linje
Artist-foto, Spootlajtz

www Facebook Spotify

Spootlajtz

”Man kan inte lära gamla hundar sitta” Därför har Spootlajtz förstärkt upp med två musiklärare i bandet! Men å andra sidan – vem vill och kan sitta still när Svedalas egna Spootlajtz drar på sig träningsoverallerna och sparkar igång maskineriet!?

linje
Artist-foto, Diamantorkestern

Facebook Spotify

Diamantorkestern

I år kan vi också välkomna tillbaka Diamantorkestern och vi hade inte kunnat göra en bättre presentation av dem än vad de själva gör!

I bandets alldeles egna ord:
Hejsan alla
Va kul att vi ska ses igen. Det ska bli så dejligt!
Iår har vårt band nog funnits jättelänge så vi tänker fira lite extra.
Glad musik, Glada miner, Glatt humör, å Gatorade.
Roliga timmen helt enkelt!
Vi ses!

linje
Artist-foto, Forgetting Yesterday

www Facebook Spotify

Forgetting Yesterday

Forgetting Yesterday är en alternativ rockgrupp från Malmö med omnejd. Sedan starten 2017 har gruppen alltid strävat efter att utveckla sitt sound, låtskrivande och förmågan att förmedla berättelser och alla känslor som hör till. Debutsingeln Stay/Away” stod under hösten 2017 som vinnare i P3 Osignat och fick även speltid på den amerikanska radiostationen iDobi Radio. Under detta första intensiva år spelade gruppen på flera scener runt om i landet. Aktuella med nya albumet Sometimes, I Just Need Some Time” hoppas Forgetting Yesterday kunna belysa vikten av att tala högt om sina känslor och att acceptera de sårbara delarna inom oss. På scen levererar de en fartfylld show med hela hjärtat bakom.

linje
Artist-foto, Seven Steps Away

Facebook

Seven Steps Away

Indierockbandet Seven Steps Away återvänder till Sommarrock Svedala. Efter ett par prövande år är de här igen med en del ändringar och nytt material. En unik liveupplevelse och hög energi är någonting de 4 medlemmarna aldrig misslyckas med att leverera. Va där!

linje
Artist-foto, Mother Mersy

Facebook Spotify

Mother Mersy

Mother Mersy är inspirerade av band och artister som David Bowie, Joni Mitchell, Aerosmith, Jeff Buckley, Rival Sons och Led Zeppelin, men också av de mörka personporträtten i Stephen Kings romaner och de kraftfullt kompromisslösa deltagarna i Ru Pauls Dragrace. Bandet hämtar inspiration från dragqueens extravaganta attityd och sysselsätter ett stort team (inklusive kostymdesigner, sömmerska, fotograf, grafisk formgivare och en vintageklädbutik) för att fullända sin estetik och arbeta med sitt visuella uttryck.
Musiken skiftar från smutsig up-tempo rock n'roll till melankoliska, psykedeliska ballader från en plats där old school 70-talsrock möter samtida rock’n'roll. Eller som bandet själva uttrycker det: "så som vi tycker att rock’n'roll ska låta 2022; energisk och själfull utan att be om ursäkt". I maj 2022 släpps bandets första fullängdare, "From Above", producerad av Gustav Brunn (Viagra Boys, Danko Jones, Mando Diao mfl.).

linje
Artist-foto, Frances and The Fathers

www Facebook Spotify

Frances & The Fathers

Frances & the Fathers har sedan 2010 spelat runtom i södra Sverige på privata evenemang, pubar och festivaler. Bandet har mest spelat covers från 60- och 70-talet men har nyligen börjat skriva egna låtar. I februari 2022 släppte bandet sin debut EP "Drummer's Daughter" på Spotify. 
Bandet startades redan 1985 då trummisen Stefan Klemt och gitarristen Karl Malm träffades under sin studietid i Lund. Stefan och Karl påbörjade sina karriärer på olika håll, men började spela tillsammans igen år 2009 efter många års uppehåll. År 2010 började Frances, Stefans dotter, sjunga i bandet och gruppen fick då sitt namn "Frances & the Fathers". 
Det som skiljer Frances & the Fathers från andra band är den speciella kopplingen mellan bandmedlemmarna; den gamla vänskapen och far och dotter-relationen. De är också kända för att ha en extraordinär energi och passion på scenen - de älskar att spela live!

linje
Artist-foto, Pontus & Polarna

Spotify

Pontus & Polarna

Barnfavoriten ”Hej jag heter Bengt” gjorde att visningarna på Youtubekanalen “Baraskolan Musik” rusade. ”Hej jag heter Bengt” är nu tillsammans med flera låtar släppta på bl.a. Spotify. 
Pontus & Polarna är alltså musikläraren på Baraskolan som med sina egna låtar och andra barnklassiker får barnen att dansa och sjunga med.