Bokade artister

Alla artister på SommarRock Svedala 2024

Victor Leksell

Guldmickenvinnare, 40 000 i publiken under VG-Lista på Rådhusplassen i Oslo, en magisk succé på Lollapalooza Stockholms main stage och en bejublad Nordenturné – 2023 ställde Victor Leksell ner skåpet och bevisade att han är en av landets största, bästa och mest älskade liveartister. Och det gjorde han med bara ett album i ryggen. Nu siktar Victor ännu högre. Med den nya skivan ”Tid &Tro” åker han ut på sin hittills största turné.
På ”Tid & Tro” summerar Victor Leksell de fyra åren som gått sedan debutalbumet, och går in i ett nytt kapitel. Det är en samling låtar om kärlek, sökande, starka känslor och om att våga tro på sig själv. Eller som Victor själv summerar det: ”Låtarna är ett resultat av sömnlösa nätter, ständigt letande efter sig själv och att hitta lyckan i det. Att ge sig själv tiden och våga tro på sig själv.”

Darin

Darin slog igenom i Svenska Idol 2004 och har sedan dess haft sju albumettor, trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify. Med ett stort antal hits i bagaget och medverkan i de flesta stora svenska tv-programmen har Darin blivit en modern folkkär artist som hela tiden förnyar sig och når nya människor. Darin har precis avslutat en omfattande arenaturné som givetvis även den blev en stor succé! Nu ser vi fram emot Darin på SommarRock Svedala 2024!

Danny Saucedo

Danny har under de senaste åren tagit över både krogar och arenor med sina exklusiva shower. Det började våren 2017 när Danny gick in på Hamburger Börs i Stockholm och sålde över 140,000 biljetter. Framgången blev ett faktum 2022 med ”The Run(A)way Show 2.0” – över 35 fullsatta föreställningar på Cirkus i Stockholm, stationerad på Gothia i Göteborg och en arenaturné över hela Sverige som avslutades i en fullsatt Malmö Arena.
Som soloartist har Danny släppt fem fullängdsalbum och en rad hit-singlar, såsom ”Brinner i bröstet”, ”Dör för dig och ”Snacket på stan” för att nämna några. I sommar gör Danny sin enda spelning i Skåne på SommarRock Svedala!

Wilmer X

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Hösten 2022 var det äntligen dags för ny musik, det var trots allt hela 17 år sedan sist. På albumet följde en stora delar utsåld turné – Wilmer X var tillbaka!
Kanske var det där tanken föddes att bli ett aktivt band igen. Ett som inte bara kom tillbaka då och då för korta gästspel i samtiden utan skapade ny musik igen. Publiken fanns ju onekligen där. Kanske rent av en större publik än någonsin. Det är på scenen som bandet fortfarande är en av landets absolut bästa akter!
En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.

D-A-D

Den legendariska rockgruppen D-A-D med en imponerande karriär över fyra decennier, hyllar sitt 40-årsjubileum med att ge sig ut på turné!
Sedan deras stora internationella hit ”Sleeping My Day Away” 1989 har D-A-D hållit sig kvar i den absoluta toppen av dansk rock – och där kommer de att stanna ett bra tag till. Under åren har bandet definierat sig själva genom en helt unik musikalisk profil, ren spelglädje och mycket humor, vilket är mer uppenbart på scenen idag än någonsin tidigare.

Smash Into Pieces

2023 gjorde Smash Into Pieces mellodebut där de tog sig raka vägen till final och slutade på en stark tredjeplats. Låten ”Six Feet Under” uppnådde platinastatus i Sverige på bara 12 veckor och låg länge stadigt bland de tio mest spelade låtarna i Sverige på Spotify. Dessutom har låten skrivit historia genom att klättra ända upp till en andraplats på Svensktoppen, och blev därmed den rocklåt från melodifestivalen som har haft bäst placering på Svensktoppen genom tiderna. Men deras resa började inte där, bandet har sedan länge varit ett etablerat hårdrocksband med flertalet album och turnéer bakom sig. De bjuder alltid på en oförglömlig live-upplevelse och vi ser fram emot att bjuda våra besökare på denna!

Fröken Snusk

Fröken Snusk är Sveriges mest spelade artister med superhits som ”Rid mig som en dalahäst”, ”Strypsex i ditt garage” och ”Klamydia”. Tillsammans med Rasmus Gozzi har hon haft ett flertal hits på Svenska topplistan. Med över 500 miljoner streams, 4 Platina och 17 guld-skivor utlovas en helt galen show!

Peg Parnevik

Peg Parnevik ligger för närvarande etta på Spotify och gör succé i tv-programmet Så Mycket Bättre. Sedan debuten 2016 har Peg Parnevik kammat hem både en Grammisnominering och P3 Guld-pris och hennes musik har streamats flera hundra miljoner gånger. Med full fokus på musiken, låtskrivandet och framför allt liveshowen vill nu Peg visa vem hon är, en gång för alla. För att citera henne själv ”Kom till ett gig så ska jag visa er vad jag går för”.

Estraden

Estraden har etablerat sig som en av Sveriges stora hitmakare med över 250 miljoner streams. De debuterade 2018 med ”Mer för varandra” och har sedan dess släppt hyllade albumet ”Mellan hägg och syrén”.
Gruppen består av Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson och deras musik kännetecknas av tydliga hookar och modern pop. De har nominerats till P3 Guld, Grammis och Musikförläggarnas pris.
”20-nånting” är estradens andra album och på det har de vågat vara mer personliga än någonsin tidigare.

Klara Hammarström

Klara Hammarström är en 23-årig artist med en kraftfull röst och en magnetisk scenpersonlighet. Hon har etablerat sig som en av Sveriges framgångsrika unga artister, med en rad imponerande prestationer under sitt korta liv. Bland annat ett gäng radiohits, en Spotify topp 10 och två finalplatser i Melodifestivalen.

Jill Johnson

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan – bland annat genom sina många studioalbum, där Jill har samarbetat med en mängd av USA:s mest framstående låtskrivare och artister inom genren, liksom med sina kritikerrosade och utsålda turnéer. Hon ligger även bakom den framgångsrika och mycket populära SVT-serien ”Jills Veranda, Nashville”, vilken fått flertalet prestigefyllda priser.

Rydell & Quick

Mer än 5 000 konserter, 66 000 låtar live, 185 000 mil på turné, 6 200 hotellnätter 15 utslitna turnéfordon talar sitt tydliga språk. Rydell & Quick är ett av Sveriges mest uppskattade liveband och bjuder alltid på en makalös show. De gjorde sin debut på SommarRock Svedala 2023 och mottagandet var fantastiskt. Vi måste bara låta er uppleva detta ännu en gång!

Gasbox

Danmarks bästa och mest autentiska Kim Larsen-sångare, René Hejdmann, både låter som och liknar Kim Larsen. 2023 utsågs René Hejdmann till vinnare av tv-programmet ”Stjerneklar”.
Det råder ingen tvekan om att Kim Larsen var Danmarks största och mest populära spelman. I nästan 50 år spelade och sjöng Kim Larsen sig in i danskarnas hjärtan. Kim Larsen är den artist som har spelat flest konserter på dansk mark och musiken lever vidare.
Gasbox spelar och sjunger, med stor respekt, de låtar som gjort Kim Larsen till den största danska artisten någonsin. Danmarks bästa Kim Larsen-sångare står längst fram när Gasbox ger publiken en konsertupplevelse fylld av nostalgi, intensitet och personlig inlevelse.

Joddla Med Siv

Joddla Med Siv, den ständigt mest önskade artisten till SommarRock Svedala! Fenomenet Joddla Med Siv ligger oss och vår publik varmt om hjärtat. Det är troligen få artister som under sin livstid får uppleva den energi och allsång som Joddla Med Siv möts av varje gång de står på scen. Det är något med låtarna ”Kaj Ä Gaj”, ”Inte Ens En Kolvastång” och ”Uma-Ness från Senegal” som får publiken att känslomässigt fullständigt explodera. Det är omöjligt att inte fyllas av glädje när man tänker fram emot en varm sommarkväll i Svedala, med Joddla med Siv på scenen.

Tungsten

Tungsten, som liknats vid Nordman på steroider, har tre skivor i bagaget och gör nu äntligen sin första spelning på SommarRock Svedala! Det är nästan på hemmaplan, då hälften av bandet har sina rötter i Anderslöv. Bandet grundades 2016 av trummisen Anders Johansson (tidagare Hammerfall, Manowar, Yngwie Malmsteen) tillsammans med sina söner Nick och Karl. Sången sköts av Mike Andersson. Tunga riff och melodiösa melodier utlovas!

Hasse Andersson

Hasse behöver egentligen inte någon närmre presentation. Sedan många år tillbaka har Hasse förenat publiken i Svedala. För oss som arrangör är en spelning med Hasse på SommarRock Svedala exakt det vi vill att vår festival ska vara. Det är gränsöverskridande kärlek, gemenskap och glädje. Äldre damer bredvid svartmålade unga herrar, arm i arm, sjungandes ”plocka sten och hacka rabbor”.

Danne Stråhed

Svedala och Skånes speleman med stort S. Danne är även han en återkommande glädjespridare, som skapar den där fantastiska känslan på vårt festivalområde. Med låtar som ”När en flicka talar skånska”, ”Fönsterkuvert”, och ”Cykeln E Nyckelen” förenar Danne våra besökare, gamla som unga, hårda som mjuka, i en härlig allsångsstund.

Sean Banan

Allas vår favoritbanan är tillbaka! Efter fjolårets succé var det självklart för oss att låta Sean Banan komma tillbaka. Det finns få svenska underhållare som sprider så mycket glädje och kärlek som Sean Banan, till både stora och små bananer. Vi längtar efter sång, dans, skratt och sol med Sean!

Perikles

Perikles firar 50 år som band! Det som en gång 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt och ständigt når nya fans!
Pågarna från Ystad är ett av Sveriges populäraste dansband. Med låtar som “Var ska vi sova inatt?”, “Turning Torso” och “Fredagsblod” i bagaget, parkerar nu Perikles återigen sin buss hos oss på SommarRock Svedala! Vi ser fram emot att fira 50 år med Perikles!

Samir & Viktor

Lika självklara som en saxofuckingfon är duon som fullständigt ritat om den svenska konsertkartan och gjort allsång till ett stående inslag i Melodifestivalen. Historien om Samir & Viktor släpper nya kapitel dagligen. De har fått Sverige att shuffla, ta en groupie och kanske fått någon att bada naken på Sergels torg.

Skräckkabinettet

Hur farliga är egentligen monster och spöken? Hur bör man hantera sina rädslor? Vad kan man göra för att övervinna dom? Är det alltid dåligt att känna rädsla?
En spektakulär och interaktiv rockshow för hela familjen om att våga utmana sina rädslor. Med finurliga texter och cool rockmusik för både små och stora öron får vampyrsångaren Valentin Von Törst, mumiegitarristen Akhenaton den Allsmäktige, spökbasisten Vita Frun samt monsterrock-trummisen Grym oss att fundera kring rädslor och hur vi kan övervinna dem.

DiamantOrkestern

DiamantOrkestern är tillbaka! Dessa välkända ansikten får årligen öltältet att fullständigt koka över i körsång och glädje! Med ett smörgåsbord av hits och karisma som gör en genererad, lockar de den allra mest svårflörtade till dans.

Far Out

Far Out är ett klassiskt gitarrbaserat hårdrocksband som grundades våren 2014.
Det är musiker med lång erfarenhet från olika musikgenrer som nu slagit sig ihop med inriktning ”Kvalitetshårdrock”.
Med ett ”gött sväng” kryddat med genuina hårdrocksriff, ger de sig ut i musikens härliga värld.

Going To Hell In A Chevy

Bandet Going to Hell in a Chevy bildades i slutet av 2020 som ett sidoprojekt av Jokke och Ted. Senare blev Anders och Rikki tillfrågade att haka på, och då var bandets sättning komplett och sidoprojektet kunde dra igång på riktigt. Bandet inspireras av artister som Airbourne, AC/DC och Jesper Binzer, och skapar en egen variant av drivande, skitig rock med en musikalisk twist och en rejäl dos attityd.

Lasson med vänner

Succén från fjolårets är tillbaka! När ljudet från stora scenen tystnar på torsdagskvällen och du känner att det är alldeles för tidigt för att gå hem. Då kommer dessa välkända Svedala-ansikten ställa till med efterfest i öltältet! Passa på att förlänga festen tillsammans med Lasson med vänner. Varmt välkomna!

Bite The Octopus

Högoktanig Rock N Roll av klassisk akt med en modern touch, som drar inspiration från band som bland annat Kiss, The Hellacopters och D.A.D.
Bandet består av medlemmar från diverse olika konstellationer som härjat rundor i Sverige genom åren, så som 69-Hard, Frank, Nasty Idols mm. Bite The Octopus föddes våren 2022 med syfte att skapa en brutalt lättsmält Rock N Roll utan att ge för mycket avkall på melodier och röj.

Great Pleasure

Great Pleasure är bandet som blev världskänt i Svedala under 90-talets första hälft, mycket tack vare den bejublade cd:n ”Leap Of Faith”. 2024 är året då denna cd fyller 30 år och det firas med ett nyinspelat digitalt ”jubileumsskivsläpp” och självklart ett gig på SommarRock Svedala!